Blog

Material Pad Kain SweetnCozy

 

Ada yang kata semua pad kain sama tapi kenapa harga berbeza-beza. Mungkin dari segi pandangan luaran pad kain itu menggunakan material yang sama tapi lapisan dalam pad kain ialah berbeza.

Pad Kain SweetnCozy menggunakan kain bamboo dan juga ZORB untuk serapan yang maksima dan kekal nipis. Hasil kerja tangan juga berbeza beza dan kami mementingkan kekemasan setiap keping pad kain SweetnCozy.

MINKY – Lapisan atas yang bersentuhan kulit
Kain Minky memang sudah dikenali sangat lembut dan senang di basuh tidak meninggalkan kesan darah

Bamboo Fleece – lapisan serapan
Kain Bamboo yang di proses daripada buluh mampu menyerap lebih 40% berbanding kain  cotton dan antibakterial

ZORB – lapisan serapan

Zorb boleh menyerap 20x lebih cepat berbanding kain kapas dan menyerap 10x ganda daripada saiznya sendiri dalam 2 saat

PUL – Lapisan anti-bocor
Setiap pad kain SweetnCozy ada lapisan anti-bocor supaya anda bebas melakukan kerja-kerja harian tapi risau kebocoran.

Kain Cotton Bercorak – Lapisan belakang
Koleksi Pad Kain SweetnCozy memastikan ada banyak pilihan corak-corak yang menarik. Biasa lah perempuan ada banyak citarasa.

 

www.sweetncozy.com.my

 

CARA MEMILIH FACE MASK KAIN

  1. JENIS KAIN
    Pilihlah kain yang bukan stretchable dan jalinan benangnya yang rapat.
    Kain yang stretchable akan ada rongga yang terbuka semasa merengang dan mengurangkan fungsinya sebagai pelitup muka.
  2. SELESA DAN SENANG BERNAFAS
    Mask daripada kain yang kalis air dan kalis udara mungkin dianggap pilihan terbaik.
    Tapi paling penting mestilah selesa dan senang untuk bernafas terutama untuk mereka yang mengidap asma.
  3. SAIZ YANG BETUL
    Pakai mask yang sesuai dengan saiz muka. Kalau kanak-kanak diberi pakai mask dewasa, bukan sahaja tidak selesa, muka juga tidak ditutup rapat.
    Pastikan kedudukan mask rapat di muka tanpa ada ruang yang terbuka.

    FACE MASK KAIN SWEETNCOZY ada 2 pilihan untuk dewasa dan untuk kanak-kanak.
    Getah telinga yang sangat lembut dan di tambah dengan stopper supaya lebih senang dilaraskan mengikut saiz muka.
    Mask yang bertali sesuai untuk yang bertudung.

Topeng Muka Kanak-kanak

Ramai kanak-kanak yang tidak mahu memakai topeng muka atau face mask  kerana saiz yang terlalu besar dan material yang tak selesa. Face mask dengan corak-corak yang menarik akan dapat membantu untuk kanak-kanak lebih teruja dan ingin memakai face mask.

 

Sememangnya agak susah nak mencari face mask yang sesuai dengan saiz muka terutamanya untuk kanak-kanak.


Face mask  SweetnCozy didatangkan dengan “stopper” untuk lebih senang di laraskan mengikut  kesesuaian saiz muka.

Getah yang di gunakan juga sangat lembut dan tidak menyakitkan.

Face mask dapat berfungsi dengan baik apabila ia tertutup rapat pada muka. Kebiasaanya apabila saiz face mask tidak sesuai atau terlalu besar akan ada ruang terbuka dia bahagian pipi. Jadi pastikan tidak ada ruang terbuka antara face mask dan muka.

Pakailah face mask tidak kira samada pakai buang atau pun kain yang lebih penting  ialah pakai daripada tidak memakai penutup muka.

#STAYSAFE

Mencegah daripada jangkitan influenza

 

Sekarang jangkitan virus Influenza yang semakin merebak dan merbahaya terutama bagi bayi dan kanak-kanak.
 
Amalkan tip-tip berikut yang dapat membantu mencegah daripada jangkitan influenza
 
1. Elakkan aktiviti luar dan asingkan anak anda daripada kanak-kanak lain yang sakit
 
2. Kerap mencuci tangan menggunakan sabun
 
3. Tutup mulut dan hidung atau pakai face mask semasa berada di luar. Etika tutup mulut semasa batuk dan bersin untuk melindungi orang lain
 
4. Amalkan minum air yang secukupnya dan makanan yang berkhasiat.
 
 
Semoga kita diberikan kesihatan dan di jauhkan dari segala penyakit .
 
AMIN

TIP MEMBERSIH KOTORAN PADA BABY CARRIER

.
.

1. SPOT CLEAN
Basuh hanya bahagian yang terkena kotoran dengan berus gigi yang lembut atau kain dan basuh gunakan mild detergent dan air suam

2. Jangan DRY CLEAN
Dry Clean mungkin di rasakan selamat kerana dapat membersih dan tidak merosakkan baby carrier.
Tetapi Dry Clean menggunakan proses membersih dengan bahan kimia dan akan meninggalkan kesan pada baby carrier dan agak bahaya jika bayi menghisap baby carrier

3. Gunakan SUCKING PAD
Sucking Pad ialah eksesori yang penting untuk baby carrier. Bukan saja kerja membasuh kotoran menjadi lebih senang dan menambah seri pada baby carrier
.
.

Selamat mencuba !

www.sweetncozy.com.my

Kelebihan mengendung bayi dan menjaga baby carrier

 

Sekarang sudah ramai yang tahu tentang kelebihan berbaby wearing dan memilih untuk mengendung bayi.

Ada banyak pilihan jenis baby carrier di pasaran dan antara yang paling mudah di pakai ialah SSC (Soft Structured Carrier)

Memang mudah dengan SSC untuk parent melakukan kerja-kerja harian atau semasa berjalan-jalan.
Tapi, bayi pula selalunya suka sangat mengigit tali baby carrier.

Jadi macam mana nak menjaga kebersihan baby carrier?
Tak rosak ke kalau basuh baby carrier?
Kalau basuh cepat kering ke?

Dengan Sucking pad SweetnCozy perkara menjadi mudah.
Hanya perlu balutkan Sucking Pad di bahagian tali baby carrier dan buka bila hendak di basuh.
SENANG aja kan.
Jadi tak perlulah basuh baby carrier dan mungkin juga boleh merosakkan baby carrier.

 

Sucking Pad ini terdapat 3 lapisan iaitu Cotton bercorak, fleece dan PUL sebagai lapisan anti basah di bahagian belakang.

Juga ada 3 ribbon untuk anda sangkutkan mainan atau pacifier supaya si kecil tidak bosan.

 

 

Bukan saja dapat menjaga baby carrier dengan menambah Sucking Pad Baby carrier anda kelihatan baru.

Sucking Pad SweetnCozy ada lebih 20 pilihan corak-corak menarik untuk di padankan dengan baby carrier anda.

Happy New Year 2020

There is no better time than now to start living healthy

We sincerely thank you for a great past year and can’t wait for the exciting things on this continuing journey to make positive changes


Happy New Year 2020
SweetnCozy