Material Pad Kain SweetnCozy

 

Ada yang kata semua pad kain sama tapi kenapa harga berbeza-beza. Mungkin dari segi pandangan luaran pad kain itu menggunakan material yang sama tapi lapisan dalam pad kain ialah berbeza.

Pad Kain SweetnCozy menggunakan kain bamboo dan juga ZORB untuk serapan yang maksima dan kekal nipis. Hasil kerja tangan juga berbeza beza dan kami mementingkan kekemasan setiap keping pad kain SweetnCozy.

MINKY – Lapisan atas yang bersentuhan kulit
Kain Minky memang sudah dikenali sangat lembut dan senang di basuh tidak meninggalkan kesan darah

Bamboo Fleece – lapisan serapan
Kain Bamboo yang di proses daripada buluh mampu menyerap lebih 40% berbanding kain  cotton dan antibakterial

ZORB – lapisan serapan

Zorb boleh menyerap 20x lebih cepat berbanding kain kapas dan menyerap 10x ganda daripada saiznya sendiri dalam 2 saat

PUL – Lapisan anti-bocor
Setiap pad kain SweetnCozy ada lapisan anti-bocor supaya anda bebas melakukan kerja-kerja harian tapi risau kebocoran.

Kain Cotton Bercorak – Lapisan belakang
Koleksi Pad Kain SweetnCozy memastikan ada banyak pilihan corak-corak yang menarik. Biasa lah perempuan ada banyak citarasa.

 

www.sweetncozy.com.my

 

PERIOD DAN RUAM

Mereka yang berkulit sensitif akan mudah mendapat ruam atau melecet semasa period.

Antara sebabnya ialah alah pada pad pakai buang.
Bayangkan anda memakai seluar plastik sepanjang hari.
Hmmmmmm…. mesti panas tak selesa.
.
.

5 tip untuk mereka yang berkulit sensitif dan selalu mendapat ruam dan melecet.

 


1. JANGAN BASUH DENGAN SABUN
Membasuh dengan sabun akan burukkan lagi keadaan kerana bahan dalam sabun akan mengeringkan lagi kulit dan ruam akan menjadi lagi teruk.

2. BASUH DENGAN AIR SUAM
Basuh bahagian yang kena ruam dengan berhati-hati dengan air suam & lap kering.

3. GUNA TISU BASAH
Gunakan tisu basah atau kapas tanpa alkohol atau tanpa wangian semasa di luar.

4. KERAP TUKAR PAD
Kerap menukar pad supaya anda kekal bersih dan kering.

5. PAD KAIN
Pad kain lebih lembut dan “breathable”

*Boleh gunakan ubat di farmasi atau jika tidak ada perubahan segera dapatkan rawatan doktor.

Cloth Pad SweetnCozy under France’s sky!

Cloth Pad SweetnCozy under France’s sky!
Merci Mrs Umm Assia.
.
.
.
Why switch to SweetnCozy Cloth Pad

Cloth Pad is more COMFORTABLE
It is super soft & breathable, like not wearing a plastic pad

Cloth Pad is more HEALTHY
It is from cloth and free from harm chemical which is can cause irritation.

Cloth Pad is more ECONOMICAL
It is washable & reusable and can last for more than 5 years

Apakah kesan Pad Wanita?

 
 
Separuh daripada penduduk dunia ialah Wanita dan kebanyakkan wanita memilih untuk menggunakan
produk sanitari pakai buang
.
.
 
Tahukah Anda?
 
Pad pakai buang yang biasa ada di pasaran adalah daripada PULP dan 90% daripada plastik. Pad pakai buang juga diproses dengan bahan kimia untuk kelihatan putih bersih.
 
Inilah antara punca-punca kenapa kulit menjadi lebih sensitif, alergik, ruam, gatal dan keputihan.
 
.
 
Bukan saja tidak selamat untuk wanita tetapi juga, tidak selamat untuk bumi.
 
1 keping pad pakai buang mengambil masa beratus tahun untuk di lupuskan. Ada yang mengatakan antara 500-800 tahun*
 
Bukan itu saja di sebuah Universiti tempatan terpaksa membelanjakan hampir RM 50,000 setiap tahun untuk membersihkan kumbahan yang tersumbat kerana pad wanita.*
.
.
 
ADA PILIHAN YANG LEBIH SELAMAT!
 
Sebenarnya ada pilihan yang lebih selamat dan lebih selesa iaitu Pad Kain
Pad Kain sama seperti yang di pakai oleh nenek moyang kita dahulu tetapi telah di modenkan menjadi lebih menyerap, lebih lembut,
anti-bocor, senang di cuci dan ada banyak pilihan corak yang menarik.
 
Jadi apa tunggu lagi
Jom pilih Alternatif yang lebih selamat
.
.
.
.
 
Sumber :
https://www.down2earthmaterials.ie
Kolej Universiti Islam Antarabangsa Selangor

Apa yang ada dalam lapisan Pad Heavy SweetnCozy?

 

Pad Heavy SweetnCozy terdiri daripada beberapa lapisan fabrik yang “super” menyerap tetapi kekal nipis supaya anda tidak merasa “bulky”.

ZORB
Fabrik Zorb boleh menyerap 20x lebih cepat berbanding kain kapas dan menyerap 10x ganda daripada saiznya sendiri dalam 2 saat

BAMBOO
Fabrik Bamboo yang di proses daripada buluh mampu menyerap lebih 40% berbanding kain kapas.

Lapisan Anti-Bocor
Setiap pad kain SweetnCozy ada lapisan anti kebocoran supaya anda bebas melakukan kerja-kerja harian tapi risau kebocoran.

Walaupun semua Pad Kain kelihatan sama cuba pastikan fabrik apa yang digunakan sebagai lapisan serapan.

 

Pad kain dah WANGI TAKDE STAIN dengan Sabun Pad Detergent Booster

 

“Sara tak leh move on lagi nak cerita pasal pad kain sweetncozy ni. Kalau korang period tayah pening kepala lagi. Basuh guna #detergentbooster dekat pad kain super tebal ni terus wangi,takde bau langsung dah, no stain left tau!! Air dry aje macam ni esok dah kering.

Tutup dari depan miss V ke belakang miss bobon Korang 😂 . Selesa yakmat tiada bocor, kering walau di hari pertama. 😍 Fall in love jejuta kali dengan SweetnCozy set ni.”
.

Alhamdulillah.
Siapa yang belum cuba boleh ambil peluang sekarang sebab beli mana-mana set pad kain FREE #SabunPad .

.
Atau sekarang Detergent Booster ada harga pengenalan hanya RM 28.00 saja

Sabun apa yang selamat untuk Pad Kain dan untuk si pemakai?

 

 

Ramai yang dah tahu kebaikan Pad Kain berbanding pad pakai buang terutama kepada mereka yang berkulit sensitif.
Tapi masih was-was nak bertukar kepada pad kain kerana takut susah nak di basuh. Lagi-lagi zaman sekarang yang masing-masing busy bekerja.
.
.

Pad Kain susah di basuh?
Macam mana kalau ada kesan degil?
Sabun apa yang selamat untuk Pad Kain dan untuk si pemakai?
.

Mesti ramai yang fikir macam ni kan, akhirnya susah la pad kain ni.

Sekarang dah tak perlu risau lagi dengan SweetnCozy #DetergenBooster + #StainRemover
.

Ia di dirumuskan khas untuk membersihkan darah, kesan degil dan juga menghilangkan bau.

Hanya #Bilas pad kain.
Tuangkan sejumlah kecil #DetergenBooster pada pad kain, gosok dengan lembut, rendam dan basuh seperti biasa dengan mesin basuh atau pun basuh tangan.
.

Kebanyakan sabun pencuci di pasaran ada kandungan yang tidak sesuai untuk mereka yang berkulit sensitif dan boleh menyebabkan kerengsaan dan ruam.

SweetnCozy #DetergenBooster berasaskan tumbuhan, 0% SLS, Bebas Klorin dan Bebas bahan-bahan yang merbahaya.
Jadi ia selamat untuk yang berkulit sensitif .
.
.
Detergen Booster 300ml
Dapatkan harga pengenalan sekarang
HANYA RM 28.00*

* Sah sehingga 10 September 2019
.
.