PAD KAIN x PERIOD PANTIES

 

.
.
Pakai #PADKAIN dan #PERIODPANTIES untuk ekstra perlindungan di hari-hari yang anda perlukan.

Period Panties ialah seluar dalam yang mempunyai lapisan anti-bocor.
Jadi kalau ter’eksiden’ pun takde la ke baju atau ke tilam.
.
Fabrik bamboo yang lembut, selesa dan senang di basuh. Lapisan anti-bocor yang breathable dan mampu menyerap kebocoran.
.
.
Klik : http://bit.ly/PeriodPnty

#SweetnCozy
#PadKain
#ClothPad
#ClothPadMalaysia
#PadKainModen

www.sweetncozy.com.my

PERCUMA PERIOD PANTY


Jom dapatkan set pad kain combo dengan penjimatan sehingga RM 65.00

DAN DAPATKAN PERCUMA PERIOD PANTIES BERNILAI RM 17.00
HANYA PADA 23 NOV 2017

Wow bestnya!
Siapa yang blom cuba pad kain SweetnCozy masa ni lah dapatkan kain pad kain dengan harga yang sangat berbaloi-baloi.

Siapa dah cuba pad kain SweetnCozy ni dah tau apa rasanya dan bezanya dengan pad kain yang lain.

Jangan tak caya.
Kali ni bukan promo pad kain aja tau
Ada Promo #NursingPad #KidApron #BambooPanties #CottonPanties

Dan lagi istimewa ada promo berganda.
Jadi kena follow ketat-ketat post ni untuk promo di dalam promo ya.

Promo bermula dari 23 Nov hingga 10 Dis 2017*
atau selagi stok masih ada.

Klik PROMO #23

Pad Kain dan Period Panty

PAD KAIN OK NIPIS AJA
PERIOD PANTY MEMANG PUAS HATI
BASUH PUN SENANG
 
Ms Kasturi, Kuantan Pahang
 
PERIOD PANTY ialah seluar dalam yang ada lapisan anti-bocor yang di pakai bersama dengan pad.
Memberikan EXTRA Perlindungan di hari-hari yang anda perlukan.
 
Jadi kalau ter’eksiden’ pun takde la ke baju atau ke tilam.
 
PERIOD PANTY SweetnCozy daripada fabrik bamboo yang lembut, selesa dan senang di basuh. Lapisan anti-bocor yang breathable dan mampu menyerap kebocoran.
 
PERIOD PANTY V2 ada 2 saiz L dan XXXL
Lapisan Anti-Bocor yang lebih lebar di bahagian belakang dan lebih panjang hingga ke bahagian depan
 
WhatsApp Klik : http://sweetncozy.wasap.my
 
#SweetnCozy
#PadKain
#PadKainModen
#PadKainWanita
#TualaWanitaKain
#TualaWanitaKainBolehBasuh

Essential Oil & Hormon

Sekarang ramai yang mengalami hormon yang tidak seimbang mungkin disebabkan makan makanan fastfood & junk food atau pun disebabkan oleh lifestyle zaman sekarang yang sentiasa busy dengan kerja.

Antara tanda hormon tidak seimbang ialah :

  1. Kitaran haid tidak teratur
  2. Naik berat badan
  3. Buncit
  4. Insomnia
  5. Tekanan perasaan

Kebiasaannya masalah horman tidak seimbang di atasi dengan pengambilan pil hormon. Tetapi  sekarang ramai yang memilih untuk cara yang lebih alami iaitu Essential Oil .


Minyak berikut telah menunjukkan kesan terapeutik sama dengan fitoestrogen, ini bermakna dapat mengimbangi hormon.


Clary Sage
Merangsang kelenjar pituitari, yang mengawal ovulasi dan fungsi hormon.
Baik untuk melegakan kekejangan & PMS.
Fennel
Membantu mengimbangi kitaran haid dan juga pembantu pencernaan.
Basil
Disyorkan untuk membantu haid yang terlewat.

Cypress
Membantu melegakan pendarahan

Geranium
Berkesan pengimbangan hormon wanita
 

Sekarang terdapat banyak jenama essential Oil di pasaran, Jadi belajar dengan lebih teliti cara penggunaan Essential Oil dan pilih lah yang betul-betul baik dan berkualiti untuk mendapatkan kesan yang optimum.

#SweetnCozy
#PadKain
#PadKainModen
#PadKainWanita
#TualaWanitaKain
#TualaWanitaKainBolehBasuh

 

Kenali jenis-jenis hormon wanita

 

Hormon Estrogen

Hormon estrogen ialah horman wanita yang paling utama. Ia berfungsi membentuk organ kewanitaan seperti payudara, sistem reproduksi dan vagina. Ia juga dapat meredakan stress

Hormon estrogen ini selalunya meningkat pada masa haid. Ia membantu melancarkan aliran darah dalam tubuh dan meningkatkan mood . Biasanya wajah jadi lebih bersih, mood menjadi positif, dan meningkatnya semangat serta lebih bertenaga.

Hormon Progesteron

Hormon ini biasanya meningkat beberapa hari selepas haid berakhir dan memuncak pada 1 minggu  sebelum haid. Progesterone membentuk sel endometrium pada dinding rahim sehingga dinding rahim menebal untuk persediaan masa subur & mengandung.

Hormon ini menstabilan tubuh secara menyeluruh, iaitu pembuluh darah,  metabolisme, pembakaran lemak serta gula, dan termasuk otak dan jantung.

Hormon Testosteron

Hormon testosterone adalah hormon lelaki tetapi terdapat juga dalam wanita dalam kuantiti yang sikit. Walaubagaimanapun hormon ini berperanan besar dalam sistem repdoduksi wanita. Hormon ini di hasilkan sebelum haid sehingga  1-2 hari semasa datang haid. Ia sebagai tanda tiada persenyawaan berlaku.

Hormon ini berperan paling besar untuk meningkatkan libido wanita yang biasanya muncul pada hari-hari menjelang haid, juga membantu proses pelepasan  dinding rahim pada awal haid. Hormon ini kerap dianggap lawan dari estrogen, biasanya hormon ini mendorong pembentukan  otot dan penghasilan adrenalin dan membuatkan seseorang lebih kompetitif.

Peningkatan hormon ini kerap disertai penurunan estrogen dan progesteron yang menyebabkan mood swing, nafsu makan meningkat, sakit kepala, dan jerawat.

Sumber:
https://www.deherba.com

Gambar:
https://essentialnutrition.com.br

 

#SweetnCozy
#PadKain
#PadKainModen
#PadKainWanita
#TualaWanitaKain
#TualaWanitaKainBolehBasuh

Period Panty V2

PERIOD PANTY – L
Waist 58cm Hip 64cm High 25cm
Bamboo Fabric

Price : RM 17.00/pc

PERIOD PANTY – XXXL
Waist 72cm Hip 78cm High 30cm
Bamboo Fabric

Price : RM 18.00/pc

Coming Soon! PERIOD PANTY

PERIOD PANTY adalah seluar dalam yang mempunyai lapisan anti-bocor yang memberikan EXTRA PROTECTION di hari-hari yang anda perlukan.
Diperbuat daripada fabrik bamboo yang lembut dan selesa. Lapisan anti-bocor yang breathable dan mampu menyerap kebocoran jadi anda tetap selesa.

PERIOD PANTY adalah gadingan sempurna dengan Pad Kain anda.

#SweetnCozy
#PadKain
#PadKainModen
#PadKainWanita
#TualaWanitaKain
#TualaWanitaKainBolehBasuh
#PeriodPanty